nieuws Post

5 manieren om ultiem te relaxen op vakantie

De temperaturen stijgen, het blijft langer licht en mensen verlaten het land. De vakantieperiode is aangebroken en soms is het heel moeilijk om je vakantie niet te laten belemmeren door je werk.
 
Vakantie moet ook echt vakantie zijn. Door een (korte) periode even niet met je werk bezig te zijn zal je na je vakantie weer helemaal opgeladen zijn om ertegenaan te gaan. De grote vraag is; ’Hoe kun je er toch voor zorgen dat je ook echt vakantie hebt?’
  1. Maak afspraken, met je werkgever, werknemers en/of collega’s. Vaak gaan mensen ervan uit dat je op vakantie bereikbaar bent. Wil je dit niet? Ben dan gewoon lekker offline en laat iemand al je taken overnemen.
  2. Vind je het spannend om je mail van je telefoon af te gooien of kun je je laptop niet thuislaten? Plan dan 1 uur per dag in voor werk gerelateerde zaken. Een uurtje mails beantwoorden na het eten en klaar!
  3. Tijdens de vakantie kan je hoofd overuren draaien. Zodra je in de vakantiemodus komt gaat je creatieve brein aan het werk; ‘wat zijn de plannen voor komend jaar?’, ‘hoe ga ik het volgende project strategisch neerzetten?’, ‘wordt het tijd voor een nieuwe huisstijl?’. Heb altijd pen en papier bij de hand, schrijft het, doodle het, schets het én weer je ogen dicht. Door je ideeën op te schrijven heb je weer een plek in je hoofd vrij.
  4. Bereid alles goed voor: je vakantie, je terugkeer maar ook je klanten en je collega’s. Informeer iedereen goed en ook jezelf. Gun je zelf dus ook rust bij je terugkeer zodat je niet meteen na je vakantie in de stress schiet.
  5. Ruim op voordat je vertrekt, niet alleen je werkplek opruimen maar ook je inbox. Op het moment dat alles is opgeruimd kun je na de vakantie weer lekker fris beginnen. Fris in je hoofd, op je bureau en digitaal, heerlijk toch?
 
Het enige wat je MOET doen is genieten van je vakantie! Have fun!

Deel dit bericht

Facebook Twitter Linkedin googleplus