nieuws Post

5 tips om je hoofd koel te houden!

Wij hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen dat het erg warm is deze week. Wel willen wij jullie vijf tips geven om jullie hoofd koel te houden en productief te blijven!

Drink voldoende

Dit advies staat natuurlijk met stip op nummer een. We hoeven je natuurlijk niet meer te vertellen dat je op warme dagen voldoende moet drinken. Blijf voldoende drinken en drink niet alleen water.

Begin vroeg

Wanneer je vroeg op staat kun je al zo veel mogelijk werkzaamheden doen tijdens de koelere ochtenduren. Tijdens de ergste warmte midden op de dag ontstaat er zo tijd voor een kleine siësta, waarna in de avonduren weer langer doorgewerkt kan worden. Zo creëer jij jouw eigen tropenrooster!

Pauzeren

Het is belangrijk om korte werkonderbrekingen te nemen en even van de plek af te gaan. Voldoende beweging zorgt ervoor dat vocht beter afgevoerd wordt en je minder last van dikke voeten en enkels krijgt.

Pas je kleding aan

Zeker op de dagen waarop je geen afspraak hebt, is het aan te raden om niet in pak gekleed te komen. Indien formele kleding gewenst is, probeer dan kleding aan te trekken die uit dunnere stoffen bestaat en trek minder laagjes aan.

Blijf relaxed

Stress op de werkvloer is een normaal verschijnsel. Juist tijdens warme dagen is het extra belangrijk om tijdens stressvolle momenten rustig te blijven. Een verhitte situatie kun je tijdens een hittegolf niet gebruiken.

De WERKplaats wenst iedereen een fijne week en veel WERKplezier!

Deel dit bericht

Facebook Twitter Linkedin googleplus