nieuws Post

Full focus modus aan! Zo werk je in no time je takenlijst af

Hoe ben ik efficiënt?

Tijdens de vakantieperiode kunnen wij ons voorstellen dat er op dit moment enorme takenlijst voor je ligt, met allemaal grote en kleine klussen erop die het hele jaar zijn blijven liggen. Daarom hieronder, kort maar krachtig, een waslijst aan tools om efficiënter te zijn. Lees ze snel door en dan gelijk weer aan de slag, beloofd? 

 • De gedachte ‘dit gaat me nooit allemaal lukken’ moet je direct uit je hoofd verbannen. Hierdoor ontstaat uitstelgedrag en dat kun je nu niet gebruiken!
   
 • Zet je telefoon op stil en je mailbox uit. Social media is een no go, behalve in je pauze. Geef jezelf twee momenten om met deze zaken bezig te zijn, want bellen en mailen zullen vast ook op je takenlijst staan.
   
 • Spreek met jezelf voor elke taak een tijd af. Bijvoorbeeld 20 minuten per item op je lijst, met een kleine pauze of uitloop van 10 minuten. Zo heb je voor de lunch al 6 strepen mogen zetten. 
   
 • Verdeel je takenlijst in categorieën op basis van urgentie. Dus vandaag, deze week, deze vakantie, voor je collega terug is enzovoort. Maak ook een categorie genaamd 'niet doen', voor alle onnodigheden randzaken.
   
 • Ken jezelf! Ben jij het meest productief in de ochtend en niets meer waard de laatste twee uur van de dag? Pas je to do list hierop aan.
   
 • Beloon jezelf; Zet je favoriete muziek aan, nadat je die vervelende mailtjes hebt beantwoord. Haal iets lekkers voor jezelf als je op de helft van je taken zit van die dag. Beloof jezelf een vrijmibo als je alles hebt afgewerkt voor het weekend. Dat heb je verdiend.

 Zo, en dat in twintig minuten.. CHECK!

Deel dit bericht

Facebook Twitter Linkedin googleplus