nieuws Post

5 redenen waarom netwerken een must is

Netwerken is goed voor je en bij de WERKplaats zien we dit dan ook graag. Mensen met elkaar verbinden is iets wat wij graag doen. Maar wat zijn nou de redenen waarom je moet netwerken?

Kansen

Voor iedereen biedt een goed netwerk kansen. Als ondernemer kun jij net die belangrijke opdracht binnenhalen, als werkzoekende kun jij zo misschien wel die droombaan scoren en als je al een baan hebt kan het zijn dat je opeens tegen die niet te missen kans aan loopt.

Kennis opdoen en delen

Het voordeel van een netwerk is dat je gratis kennis en advies kunt inwinnen. Zit je ergens mee of loop je ergens tegenaan? Misschien heeft iemand binnen je netwerk wel de oplossing of kent hij/zij iemand die hier het antwoord op weet. Naast advies krijgen of kennis opdoen kun je ook zelf gratis kennis delen of advies geven. Zo komt je netwerk erachter wat jij in huis hebt en zullen ze sneller iemand naar je doorsturen.

Kijk verder dan je netwerk lang is

De meeste mensen begeven zich graag op de plekken waar het vertrouwd voelt. Door te netwerken ontmoet je nieuwe mensen en je komt op nieuwe plekken terecht. Door in aanraking te komen met nieuwe mensen en misschien wel nieuwe vakgebieden leer je ook nog eens wat anders. Hierdoor kom je misschien wel weer achter nieuwe interessegebieden van jezelf! 

Op de hoogte blijven

Zeker als je netwerkbijeenkomsten bezoekt van professionals in jouw vakgebied, wordt de vakman/vrouw in jouw aangesproken. Je kunt hierdoor wellicht goed inschatten in welke richting of op welk terrein bijscholing noodzakelijk voor je is. Elke dag kun je weer iets nieuws leren, hoe leuk zou het zijn als je dit kan combineren met het leren kennen van gelijkgestemden?

Iedereen kan het (leren)

Een van de meest gehoorde kreten om niet te netwerken is: ‘’ik kan niet netwerken.’’ Iedereen zal wel eens een iemand anders om advies hebben gevraagd of iemand om hulp hebben gevraagd. De een wat meer dan de ander, maar als je dit al eens hebt gedaan dan kun je ook leren netwerken. Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde vlotte babbel, maar het gaat erom dat je van te voren weet wat je wilt vertellen en wat je uiteindelijk wilt bereiken. Het allerbelangrijkst is; ben vooral jezelf! 

Kortom, netwerken is goed voor iedereen dus kom achter je computer vandaan en begin vandaag nog. Of kom gewoon even langs bij de WERKplaats voor een gezellige (netwerk)borrel.

Deel dit bericht

Facebook Twitter Linkedin googleplus